ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ

Η διαδρομή του 5ου Kilkis Trail είναι περίπου 21.5 χμ. και κινείται σε πανέμορφα μονοπάτια, τα οποία καλύπτουν το 90% της διαδρομής. Στα πρώτα 800 μέτρα έχουμε  άσφαλτο, τα μονοπάτια είναι περίπου 19χλμ και 2 χλμ περίπου είναι χωματόδρομοι.Εκτός από 3 περιπτώσεις που θα διασχίσετε 200-300 μέτρα χωματόδρομου όλα τα μονοπάτια είναι το ένα απέναντι από το άλλο διασχίζοντας κάθετα τον δρόμο

Τα υψομετρικά είναι περίπου 850 μετρα. Θα ξεκινήσουμε από την αψίδα και θα κινηθούμε δεξιά για 800 περίπου μέτρα σε άσφαλτο, πριν μπούμε στο πρώτο μονοπάτι.Στο πρώτο μισό του λόφου που βρισκόμαστε οι εναλλαγές ανηφόρας κατηφόρας είναι συνεχείς, χωρίς τις παρατεταμένες ανηφόρες και τις αντίστοιχες κατηφόρες.

Η διαδρομή στο μεγαλύτερο ποσοστό της καλύπτεται από σκιά, γιατί βρίσκεται μέσα σε πευκόδασος στο μεγαλύτερο μέρος του, σε βελανιδιές και ρεματιές .

Τα μονοπάτια είναι καθαρά χωρίς πέτρες, εκτός από ένα μικρό μονοπάτι 500 περίπου μέτρων στο 6ο χλμ και ενός ακόμα μήκους 2 χλμ από το 11ο χλμ περίπου, το οποίο κινείται μέσα σε βράχια και ρέματα .Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές οι οποίες θα αυξήσουν την υψομετρική διαφορά.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Ημιμαραθώνιος Kilkis Trail


4 σταθμοί : Στο 4 χλμ. (νερό), στο 8,5 χλμ. (νερό + ισοτονικά+σνακ) στο 13,5χλμ. (νερό,coca cola ισοτονικό και σνακ), στο 17,5 χλμ.(νερό+ισοτονικό).

Ως ώρα ολοκλήρωσης του ορεινού ημιμαραθωνίου ορίζεται η 14:00 μ.μ., 4 ώρες μετά την εκκίνηση του αγώνα.